Selecteer een pagina

Sommige boeken pakken je meteen en die lees je in één keer uit. Bij andere boeken heb je misschien wat meer tijd nodig om in te komen of kom je gewoon helemaal niet in. Voor mij is de snelheid waarop ik lees een goede graadmeter. Vandaag review ik De verloren kinderen van Diney Costeloe en dit was dus een van die boeken die ik binnen anderhalve dag uit had en bijna niet kon wegleggen.

De verloren kinderen – Diney Costeloe

“De verloren kinderen’ van Diney Costeloe (The Throwaway Children) is het ontroerende en aangrijpende verhaal van kinderen die na de Tweede Wereldoorlog naar Australië werden vervoerd.

Engeland, 1948. Rita en Rosie Stevens zijn pas negen en vijf jaar oud als hun moeder Mavis, een oorlogsweduwe, zwanger raakt van de gewelddadige Jimmy Randall. Hij stelt haar voor de keuze: als zij wil trouwen om hun zoon te erkennen moet ze haar dochters opgeven.
Mavis tekent de papieren van het weeshuis waar Jimmy de kinderen naartoe wil sturen zonder te beseffen dat ze daarmee al haar ouderlijke rechten overdraagt. Als het weeshuis een groep kinderen naar Australië stuurt “om daar een nieuw leven op te bouwen’, maken Rita en Rosie deel uit van die groep – en er is niets wat Mavis daaraan kan doen

Bron: Bol.com

Mijn review

Er was één vraag die continue door mijn hoofd bleef spelen toen ik “De verloren kinderen” las: waarom geeft een moeder haar kinderen op voor een vent die bot gezegd een eikel is?

Diney Costeloe heeft een heel aangrijpend verhaal op een ontzettend ontroerende manier geschreven vanuit de verschillende personages. De struggels waar elk van de vrouwen doorheen gaan, voel je tot in het diepst van je botten. Het verdriet, het ongeloof, de boosheid, de verwarring van de gebeurtenissen maar ook de kracht en het immense doorzettingsvermogen om toch nog uit een wanhopige situatie te komen. Ondanks dat ik af en toe echt de tranen in mijn ogen had staan, kon ik het boek niet weg leggen en moest ik gewoon weten wat er ging gebeuren met de vrouwen en of er een hereniging zou komen.

Hebben jullie De verloren kinderen al gelezen?

Take care!

xoxo

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking. Deze samenwerking is niet van invloed op mijn mening m.b.t. het genoemde product.

Bron afbeeldingShutterstock