Selecteer een pagina

Het Corona virus heeft de afgelopen maanden een enorm grote impact gehad op onze levens. Zowel in Nederland als in het buitenland. Boeken geschreven over het Corona virus, de impact van het virus of gelieerd aan het virus zullen er zeker geschreven worden. Ik was dan ook erg verbaasd dat ik twee weken geleden al de eerste psychologische thriller over de Corona lockdown vond op Kobo plus. Noortje Brink schreef haar psychologische thriller “De lockdown” over hoe de lockdown in Frankrijk het de Nederlandse Patricia lukt om van haar niet zo vriendelijke ex af te komen. Is het een spannende thriller waarin handig gebruik wordt gemaakt van de lockdown maatregelen in Frankrijk of slaat Noortje Brink de plank volledig mis in deze rare tijd?

De lockdown – Noortje Brink

De eenendertigjarige Patricia werkt als directiesecretaresse op een administratiekantoor. Ze heeft het idee dat haar leven stilstaat: haar baas gebruikt haar als voetveeg en ze verlangt naar een vaste relatie. Het is tijd om te settelen en Patricia vraagt zich af waar de ware blijft. Al is ze er stiekem van overtuigd dat ze hem al heeft ontmoet. Mark is een vaste klant van het kantoor en al sinds ze hem voor het eerst zag, is Patricia verliefd. Wanneer hij haar eindelijk mee uit vraagt, kan ze haar geluk niet op. Mark blijkt echter bepaald geen lieverdje. Patricia ontdekt zijn geheim en ziet geen andere uitweg dan op de vlucht slaan, en ze belandt in Bretagne. Dan stelt de Franse regering de coronalockdown in en haalt Patricia opgelucht adem. Maar is ze daar echt veilig?

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Ik heb even getwijfeld of ik dit boek wel wilde lezen. De twijfel lag hem in het feit dat ik het boek vond op een moment dat ik eigenlijk een beetje Corona moe was. In het begin volgde ik het nieuws trouw en wilde ik alles lezen wat ik kon vinden maar er kwam een punt in onze eigen intelligente lockdown dat ik een beetje nieuws moe werd en eigenlijk niet meer alles wilde volgen. Maar de combinatie van psychologische thriller en de huidige situatie, trokken mij toch over de streep om dit boek te lezen.

Nu ben ik blij dat ik mijzelf over de streep heb getrokken want wat een heerlijke psychologische thriller. Goed in de opbouw, goed verhaal en mooi hoe de hedendaagse realiteit hierin verwerkt is. Het verhaal is misschien een beetje voor de hand liggend: vrouw wordt verliefd op foute man, geniet in het begin van alle mooie dingen tot zij zich begint te realiseren dat het foute boel is en slaat dan op de vlucht. Maar de manier waarop Noortje Brink dit boek heeft geschreven, maakt het echt een page turner die je in een ruk uitleest. Als je houdt van de boeken van Suzanne Vermeer en Saskia Noort, dan ga je dit boek ook geweldig vinden.

Hebben jullie al boeken gevonden en gelezen over deze rare periode?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com