Selecteer een pagina

Happy tuesday! Vandaag een boek dat ik besloot te gaan lezen na het lezen van en veel belovende recensie in de Marie Claire. Dit zou namelijk HET boek van 2018 zijn en moet je gelezen hebben. Rolinde Hoorntje dompelt zich onder in de subcultuur van het Amsterdamse nachtleven voor haar boek “De Club“. Benieuwd of ik dit ook het boek van het jaar vond, lees dan snel verder.

De Club – Rolinde Hoorntje

Shane heeft altijd het idee gehad dat hij iets creatiefs zou moeten doen. Gewoon iets leuks, met muziek of met kunst. Na een flutstudie en vijf tijdelijke contracten op rij begint Shane voor zichzelf, als ontwerper. Via zijn studievriend Richard vindt hij zijn weg in de Amsterdamse nacht. Hij neemt zijn intrek in de Hub, een werkkamp voor creatieven die ook vastzitten in de start-upfase van hun leven. Al snel wordt hij onderdeel van een collectief dat feesten geeft in de Fabriek, de bekendste club van de stad. Eerst als flyerboy, later als promotor en manager. Toch blijkt zijn nieuwe carrière een stuk minder creatief dan gedacht. Mensen zijn eigenlijk helemaal niet geïnteresseerd in de muziek, ontdekt Shane. In een tijd waarin niemand meer betaalt voor muziek is aandacht het nieuwe goud. Social media en reclame hebben een vernietigend vliegwieleffect. Hoe kom je nog bovendrijven tussen de kattenkots en kinderfoto’s die elke dag het web op worden geslingerd? Shane gaat steeds meer uit, onder het mom van netwerken. Weekends beginnen op donderdagmiddag en gaan door tot dinsdagochtend. Shane raakt de grip op zijn leven kwijt. Hij wil terug naar de basis, maar wat doe je als die ontbreekt? De Club is een roman over authenticiteit en identiteit in het nachtleven.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Volgens de recensie die ik las, was dit het boek voor 2018. Persoonlijk ben ik het daar niet mee eens. Hoewel ik het een interessante sub cultuur vind en het ook interessant vind om te lezen over het nachtleven, vind ik het boek saai, langdradig en soms verwarrend geschreven. Je glijdt met Shane mee de afgrond in en je voelt zijn ellende maar eigenlijk wil je hem ook een schop onder zijn kont geven om aan de slag te gaan. Ik vond het boek moeilijk om te lezen en ik heb echt een paar keer het weg gelegd omdat het mij duizelde met alle personages en de gedachten van Shane die daar weer tussendoor komen.

Helaas was dit niet mijn type of book.

Stoppen jullie met het lezen van boeken als je er niet lekker in komt?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeeldingShutterstock