Selecteer een pagina

Happy tuesday! Vorig jaar zomer las ik de best seller “Judas” van Astrid Holleeder. Een indrukwekkend maar vooral naar boek over het leven van en met Willem Holleeder en zijn familie, geschreven door zijn zus Astrid Holleeder die besluit om te gaan getuigen tegen haar broer. Een boek waar ik soms de rillingen van kreeg door het naar geestige karakter van Willem Holleeder. Deze zomer las ik het vervolg van Judas: Dagboek van een getuige. Een boek over de consequenties van de beslissing van de Holleeder zusters om tegen hun broer te getuigen. Benieuwd wat ik van dit boek vond, lees dan snel verder.

Dagboek van een getuige – Astrid Holleeder

Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf?

Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets ‘normaal’ is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats.

Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met ‘gewone’ getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Ik vond Judas al een boek waar ik de rillingen van kreeg maar Dagboek van een getuige gaf mij nog veel meer de rillingen. Dit keer vooral door de manier waarop justitie met de getuigen omgaat in de recht zaak tegen Willem Holleeder. Geen bescherming, laksheid en totaal geen begrip voor het gevaar dat de zussen Holleeder en de ex van Willem Holleeder lopen nu ze hebben besloten te getuigen.

Het is in en in triest om te lezen hoe alle betrokkenen volledig hun leven hebben moeten opgeven en niet meer normaal kunnen functioneren door het besluit dat zij hebben genomen. En natuurlijk is het wel zo dat zij jarenlang Willem Holleeder hebben geholpen maar nu zij de belangrijke stap hebben genomen om justitie te helpen, zou je denken dat zij op zijn minst bescherming zouden krijgen en hulp om verder te gaan met hun leven.

Ik vind het een in en in triest verhaal over het falen van justitie en de dames die eigenlijk alles zijn kwijt geraakt nu ze zo’n belangrijke stap hebben gezet. Waar ik Judas soms erg langdradig vond, vond ik Dagboek van een getuige een stuk vlotter geschreven en het las lekker weg (voor zo ver dit kan in deze situatie).

Een prima boek om tijdens de vakantie te lezen maar eerlijk is eerlijk, je moet er natuurlijk wel van houden en geïnteresseerd zijn in het bizarre criminele leven.

Wat is jullie zomer boek aanrader?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeeldingShutterstock