Selecteer een pagina

Happy tuesday! Op dinsdag is het inmiddels vaste prik op Plus een Beetje dat ik een boek recensie schrijf. Dit keer van een voor mij onbekende schrijfster: Esther van der Ham. Ik ontving twee van haar boeken en was meteen verkocht. Vandaag mijn recensie over het eerste boek wat ik van haar las: Controle!. Benieuwd waarom Esther van der Ham mij met haar eerste boek zo heeft weten te pakken? Lees dan snel verder.

Controle! – Esther van der Ham

Als Marjolein er, na een noodlottig ongeval van haar man, alleen voor komt te staan, verliest ze meer en meer de controle over haar leven. Spanningen om haar gezondheid, vervelende incidenten op het werk, intriges bij het koor en een bemoeizuchtige moeder… De zorgen stapelen zich op. Ze kan zelfs haar kinderen niet meer de veilige omgeving bieden, die ze zo belangrijk vindt.

Marjolein zoekt wanhopig naar een oplossing. Om de controle terug te krijgen is ze bereid veel te doen. Heel veel. Maar gaat ze in haar zoektocht naar een nieuwe partner niet net een stapje te ver?

Bron: Bol.com

Mijn mening

Esther van der Ham heeft zich voor Controle! laten inspireren door gebeurtenissen in haar eigen omgeving maar ook door haar eigen ervaringen met borstkankercontroles en de daaruit volgende DIEP flap-operatie.

Controle! schetst het verhaal van Marjolein die ogenschijnlijk alles op een rijtje heeft en het perfecte leven lijkt te hebben. Een man, twee kindjes, een leuke baan in een boekenwinkel en in haar vrije tijd een belangrijk onderdeel van een koor. Maar vanaf de eerste pagina lees je al haar twijfels en onzekerheden over het leven en haar huwelijk. Als het gezin wordt getroffen door noodlot waarbij haar man plotseling komt te overlijden, raakt Marjolein alle controle kwijt en heeft zij moeite om haar hoofd boven water te houden.

Het leuke van dit boek vind ik dat je in het begin het idee hebt dat je een roman aan het lezen bent over een ideaal gezin maar langzaamaan begin je de scheurtjes in het gezin en het verhaal te ontdekken. Niet alleen het overlijden van haar man heeft veel impact maar ook de borstkankercontroles, de struggles met geld, de zoektocht naar een nieuwe vader voor haar dochters en uiteindelijk haar gekke zus maken het een behoorlijk intrigerend verhaal. Iedere keer denk je dat het niet erger kan maar dan alsnog staat er nog wel een gebeurtenis om de hoek.

Esther van der Ham heeft echt een ijzersterk boek neergezet met een grote diversiteit aan gebeurtenissen die toch voor veel mensen herkenbaar zullen zijn. Hoe vaak  ben jij niet de controle kwijt geraakt na een heftige gebeurtenis en had je moeite de grip terug te vinden? Het is roman mixed met een psychologische thriller en ik hou hier dus wel van.

Hebben jullie wel eens wat van Esther van der Ham gelezen?

Take care!

xoxo

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking. Deze samenwerking is niet van invloed op mijn mening m.b.t. het genoemde product.

Bron afbeelding: Shutterstock