Selecteer een pagina

Het is misschien een beetje raar om in januari nog een boek review te doen over een boek dat gaat over kerst. Maar het boek van vandaag gaat over de weg naar kerst en wie wil nou niet lezen over hoe de fameuze Becky uit de Shopaholic-serie van Sophie Kinsella zich stort op de kerst periode. Hoewel ik altijd heel erg genoten heb van de Shopaholic boeken, begon ik er op een gegeven moment een beetje genoeg van te krijgen. Het werden teveel delen en het werd een beetje hetzelfde ieder boek. Toch heb ik het laatste deel uit de Shopaholic-serie gelezen toen ik hem vond op Kobo dus daarom vandaag een review over Christmas Shopaholic van Sophie Kinsella.

Christmas Shopaholic – Sophie Kinsella

Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky’s ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand – en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk. Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken?

Bron: Bol.com

Mijn mening

Eerlijk is eerlijk, ik moest enigszins overgehaald worden om dit laatste deel van de Shopaholic serie te lezen. Ik had hem namelijk al een tijdje op mijn Kobo app staan maar kon mijzelf er pas toezetten om hem te gaan lezen toen een van mijn vriendinnen vertelde hoe leuk hij was. Toen ik toe was aan een nieuw boek, ben ik hem toch maar gaan lezen. Eigenlijk zat ik er meteen in en werd ik meteen gegrepen door de heerlijke schrijfstijl van Sophie Kinsella. Een stukje overdreven en soms hysterisch maar dat is Becky eigenlijk al vanaf de eerste Shopaholic en dit past dus ook volledig bij haar. Ze shopt nog steeds, ze is nog steeds overdreven in haar doen en laten en het gaat nog steeds om de uiterlijke vertoning. Dus ook met kerst gaat ze er vol voor en helemaal als zij het jaarlijkse kerstfeest moet organiseren. Het gaat net zo chaotisch als eigenlijk alles in eerdere delen ook ging.

Het is een leuk boek om te lezen maar dat zijn bijna alle delen in de Shopaholic serie. Maar als je ze allemaal hebt gelezen, dan komt er soms wel een sleur in want ze hebben heel veel overeenkomsten. In dit deel vond ik sommige hoofdstukken wel wat langdradig en had ik een paar keer het gevoel van “dit kunstje kennen wij nou wel”. Neemt niet weg dat ik het weer een ouderwets goed Shopaholic boek vond waar je snel doorheen leest. Mocht je bang zijn dat het een en al kerst is, dat is het ook maar het is grotendeels de weg naar het grote kerstfeest dat Becky werkelijk op haar eigen manier invult. En die eigen manier is genieten dus je kan het boek gewoon het hele jaar door lezen.

Hebben jullie de Shopaholic serie al gelezen?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com