Selecteer een pagina

Soms zijn er van die nieuwsberichten waar je meteen de rillingen van krijgt. Helemaal als het gaat om verdwijningen van jonge meiden op een vakantie locatie. Als buitenstaander weet je al dat het een worst case scenario is maar als je er zelf bij betrokken bent, is het je ergste nachtmerrie die je overkomt. Ellen de Vriend schreef een psychologische thriller over verschillende blond harige meisjes die verdwijnen op Bonaire. Wellicht niet het juiste boek om voor de zomervakantie te lezen als je wat banger bent aangelegd maar vandaag de boek review over deze tropische psychologische thriller.

Blond op Bonarie – Ellen de Vriend

Blond op Bonaire is gebaseerd op waargebeurde verhalen
Linda van Dam vertrekt met haar man Lex, dochter Luna (17) en haar vriendin Guusje voor een tropische vakantie naar Bonaire. Kort voor hun verblijf verdwijnen twee jonge vrouwen spoorloos, beiden blank en blond. Van de ene vrouw ontbreekt elk spoor, van de andere worden teenslippers en een fiets gevonden. Het gerucht dat ze zijn vermoord verspreidt zich als een lopend vuurtje over het eiland. De vakantie van de familie Van Dam verandert ingrijpend wanneer Guusje verdwijnt. Machteloos en met een enorm schuldgevoel tegenover Guusjes moeder, gaat Linda zelf op onderzoek uit. Lukt het haar de waarheid te achterhalen?

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Het boek begint met een opsomming van verdwijningen en geweldsmisdrijven van jonge meiden in Nederland. Pagina’s vol met namen en verschrikkelijke misdrijven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel even misselijk werd toen ik deze eerste pagina’s las. Even dacht ik erbij om meteen te stoppen maar gelukkig heb ik door gelezen en kan niet anders zeggen dat Ellen de Vriend er een geweldige psychologische thriller van heeft gemaakt. Niet alleen is het verhaal heel realistisch geschreven, mede door de rauwe emoties die beschreven worden, maar ook doordat de hoofdstukken afgewisseld worden tussen de betrokken familie en de verdachte moordenaar. Ellen de Vriend neemt je volledig mee in de gedachten gang van de verdachte moordenaar en hoe hij zijn leven nog leeft nadat hij een verschrikkelijke misdaad heeft begaan. Stap voor stap word je meegenomen in de gedachten gang van de moordenaar, de verdwijning en uiteindelijke ontmaskering. Een psychologische thriller die je in een ruk wilt uitlezen.

Zouden jullie nog op vakantie naar Bonaire gaan als jullie dit boek hadden gelezen?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com