Selecteer een pagina

De psychologische thriller is toch wel een van mijn favoriete boeken genres. Inmiddels heb ik een aantal favoriete schrijvers opgebouwd in dit genre en dat is meteen de grote valkuil want daardoor kies ik eigenlijk altijd voor boeken van deze schrijvers. Het is geen doodzonde maar het zorgt er wel voor dat ik niet buiten mijn gebaande paden wijk en liever wacht op een nieuw boek van een van mijn favoriete schrijvers in plaats van een boek te lezen van een schrijver die ik niet ken. Al een paar keer had ik de psychologische thrillers van de Crime Compagnie voorbij zien komen in de Kobo Plus selectie van bol.com. Eigenlijk scrolde ik er steeds langs maar afgelopen weken was mijn lees drang zo groot en had ik zo’n zin om psychologische thrillers te lezen dat ik toch besloot om er een te lezen: Bed & Breakfast van Candy Brouwer. Een verhaal dat zich afspeelt in Frankrijk is namelijk altijd goed maar heeft dit boek er ook voor gezorgd dat ik nu toch psychologische thrillers van andere schrijvers ga lezen naast mijn favoriete schrijvers?

Bed & breakfast – Candy Brouwer

Een B&B in Frankrijk. Het klinkt zo lieflijk. Maar niets is minder waar…
Als Jessica’s oude schoolvriendin Danielle naar New York vertrekt voor een fotoshoot, vraagt ze Jessica op haar B&B te passen. Naast Jessica is alleen Danielle’s bloedmooie assistent Alain aanwezig. Dan arriveert er onverwacht een gast. Terwijl Jessica Danielle probeert te bereiken, neemt Sven zijn intrek in het gastenverblijf. Alain en Sven liggen elkaar niet en Jessica ontdekt algauw dat Sven met een speciale bedoeling is gekomen. Als een van de mannen een ongeluk krijgt waarbij hij in coma raakt en Danielle maar onbereikbaar blijft, vermoedt Jessica dat deze zaken met elkaar samenhangen. Ze begint te wroeten en doet een afschuwelijke ontdekking.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Afgelopen weken had ik een enorme lees behoefte en ik was toe aan iets nieuws. Andere schrijvers, nieuwe stijlen en nieuwe boeken. Ik kom er dus net achter met het schrijven van deze review dat dit boek reeds uit 2015 is en dat de filter van bol.com niet zo goed zijn werk heeft gedaan. Maar goed, c’est la vie en er zijn ergere dingen om je nu druk om te maken. Bed & breakfast van Candy Brouwer is een psychologische thriller gemixt met een vleug 50 shades of grey. Waar in het begin van het boek een verschrikkelijke gebeurtenis de overhand heeft en er voor zorgt dat Jessica maar al te gretig het aanbod van Danielle aan neemt, de rest van het boek is vooral gericht op de erotiek in de bed & breakfast.

Hoewel het wel een spannend verhaal is en de spanning er ook wel tot het einde van het boek erin zit, toch mis ik een hoop in de verhaallijn en vooral in het vervolg van bepaalde personages uit het verhaal. Dit zorgt er voor dat het niet een boek is waar ik heel erg om sta te juichen. Het is zo’n boek dat niet extreem goed is maar ook niet extreem slecht. Het is een boek wat je even tussendoor kunt lezen als je in de tuin of op je balkon zit. Er zit spanning in, niet alleen in het verhaal maar ook in de daders en de afloop maar ik mis gewoon iets en ik kan er niet helemaal de vinger opleggen wat het is. Maar voor een boek tussendoor als je gewoon iets niet al te moeilijks wilt lezen en je geen moeite had met 50 shades of grey, dan kan ik je dit boek zeker aanraden.

Welk boek lezen jullie nu?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com