Selecteer een pagina

Happy book Tuesday! Gedurende mijn weekje vakantie zat ik in een geweldige lees flow en las ik een paar hele goede boeken waar ik doorheen ging als een speer. Een van die boeken was “ Bali” van Kiki van Dijk, een heerlijke psychologische thriller die zich afspeelt op het tropische eiland Bali. Een psychologische thriller met een familie waarvan ieder lid zo zijn eigen struggels ook nog moet overwinnen. Benieuwd naar mijn mening, lees dan snel verder.

Bali – Kiki van Dijk

Cita’s dochter Evi verblijft al een tijdje op het paradijselijke Bali. Wanneer blijkt dat Evi 48 uur wordt vermist, neemt Cita’s leven een drastische wending. Door drankproblemen en betrokkenheid bij een noodlottig auto-ongeluk mag haar man het land niet verlaten, dus neemt Cita in haar eentje halsoverkop het vliegtuig. Terug naar het eiland waar ze als jong meisje veel tijd doorbracht.

Eenmaal op Bali wordt het pijnlijk duidelijk dat Cita de band met Evi door de jaren heen behoorlijk heeft verwaarloosd. Haar dochter blijkt er op het idyllische eiland een voor haar totaal onbekend leven op na te houden. Een leven dat niet zonder gevaren is.

Cita belandt in een zenuwslopende reis door het Bali dat voor toeristen verborgen blijft, terwijl haar man thuis vecht tegen zijn drankverslaving. Wie zit er achter de verdwijning van Evi en is Cita nog op tijd om de band met haar dochter te herstellen?

Bron: Bol.com

Mijn mening

 2018 is voor mij wel een beetje het jaar van de nieuwe ontdekkingen als het gaat om schrijvers. Ik had nog niet eerder een boek van Kiki van Dijk gelezen maar zag het boek steeds voorbij komen op social media en werd getrokken door de cover van het boek.

Psychologische thrillers is toch wel het genre waar ik erg van houd en graag lees. Kiki van Dijk heeft met Bali wat mij betreft echt een heerlijke psychologische thriller geschreven die makkelijk weg leest en waarin je wilt blijven lezen. Niet alleen omdat je wilt weten waar Evi is en wie er achter haar verdwijning zit maar ook omdat Cita en haar man samen ook nog wel wat op te lossen hebben. Cita, de worsteling met haar eigen verleden en de relatie met haar dochter, en haar man de worsteling met zijn alcohol verslaving en alle ellende die de verslaving heeft veroorzaakt.

Het boek is een dynamiek en afwisselend. Niet alleen omdat het zich afspeelt op zowel Bali als in Nederland maar ook omdat het verhaal wordt vertelt vanuit de verschillende personages. Je komt hierdoor heel dichtbij de personages en de worstelingen die zij doormaken. Door deze dynamiek, blijf je doorlezen. Wat mij betreft een prima boek voor als je straks op je bedje bij het zwembad of op het strand ligt.

Wat is jullie aanrader voor de zomervakantie?

Take care!

Xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeeldingShutterstock