Selecteer een pagina

Net als de rest van Nederland, heb ik de serie “You” op Netflix in een ruk uitgekeken. Ik vond het echt een briljante maar vooral creepy serie. Door Cynthia ontdekte ik dat er een ook een boek was waarop de serie is gebaseerd. Uiteraard kon ik het niet laten om dit boek ook te lezen. Normaal gesproken lees ik het liefst eerst de boeken voordat ik een serie of film kijk maar dit keer deed ik het dus andersom. Benieuwd of “Jij” van Caroline Kepnes overeenkomt met de serie “You”, lees dan snel verder.

Jij – Caroline Kepnes

Briljant, pervers en angstaanjagend Als een adembenemende vrouw Joes boekwinkel op Manhattan binnenloopt, weet hij het zeker: hij wil haar. Guinevere is perfect: mooi, stoer, slim en supersexy. En ze hebben ook meteen een leuk gesprek. Joe raakt totaal geobsedeerd: hij bespiedt haar, wil alles over haar weten, wil haar lichaam bezitten en haar gedachten beheersen. Joe gaat tot het uiterste om zijn verlangens werkelijkheid te maken. Hij hackt haar smartphone, leest al haar berichten en e-mails en komt zo achter haar diepste geheimen. En haar geheimen en obsessies zijn heftig en pijnlijk. Is Guinevere wel zo perfect als Joe zou willen? En is Joe wel zo voorkomend als Guinevere denkt?

Bron: Bol.com

Mijn mening

Mocht je de serie You al creepy en eng vinden, dan ga je dit boek helemaal creepy vinden. Het is net wat donkerder en perverser dan de serie. Doordat ik de serie al had gezien, had ik regelmatig de beelden van de serie voor mij toen ik het boek aan het lezen was. Het boek is geweldig geschreven maar Joe is wel wat obsessiever met zijn sexuele gedachten bezig dan in de serie. Daar moet je dus wel een beetje tegen bestand zijn. De opbouw is spannend en doordat je heel dichtbij de gedachten van Joe zit, word je mee getrokken in zijn soms bizarre gedachten gang en handelingen. Het is bizar om te lezen hoe normaal Joe zijn gedrag en gedachten vindt en hoe hij iedere keer het voor zichzelf weet goed te praten. Dat maakt hem misschien nog wel gekker dan in de serie. Zoals de kaft al zegt “American Psycho voor de Twittergeneratie” en daar komt het ook echt wel mee overeen met alle fratsen die Joe uithaalt door zijn liefde voor Beck.

Wat mij betreft is dit boek een must read en is de serie een must see. Mocht je nou gebruik maken van Kobo Plus van Bol.com, daar staat hij nu gratis op.

Lezen jullie eerst het boek en kijken jullie dan de serie/ film of doen jullie het andersom?

Take care!

xoxo

Bron boek afbeelding: Bol.com

Bron stock foto’s: Shutterstock