Selecteer een pagina

Steeds vaker merk ik dat ik boeken soms echt puur en alleen kies op basis van de kaft. Niet altijd de beste keuzes maar soms loop ik tot geweldige pareltjes van boeken aan. Het boek van vandaag koos ik ook weer op de kaft en de titel maar is een genre wat ik niet zo snel zou kiezen als ik puur uitga van mijn voorkeuren. De Muze van Jessie Burton is een intrigerende historische roman over 4 bijzondere vrouwen. Benieuwd of ik de juiste keuze op basis van de kaft heb gemaakt, lees dan de blog van vandaag.

De Muze – Jessie Burton

Vier vrouwen die met elkaar verbonden zijn door een alles verstikkend geheim. Daarover gaat De muze, de nieuwe roman van Jessie Burton. Zij schreef eerder Het huis aan de Gouden Bocht, de wereldwijde bestseller over een poppenhuis in zeventiende-eeuws Amsterdam.

Voor De muze liet Jessie Burton zich inspireren door een schilderij van Goya dat in het Prado te Madrid hangt. Het verhaal speelt zich af in het chaotische Spanje van de jaren dertig en het zinderende Londen van de jaren zestig, rond vier hoofdpersonen. Het is een verleidelijke, opwindende, spannende roman over ambitie en identiteit, over liefde en obsessie, authenticiteit en bedrog. Dit is een verhaal dat in je gedachten blijft, lang nadat je de laatste bladzijde hebt gelezen. Een meesterwerk! 

Bron: Bol.com

Mijn mening

Eerlijk is eerlijk, ik had niet verwacht dat dit boek mij zou aanspreken omdat ik simpelweg niet heel erg van de historische romans ben. De schrijfstijl van de schrijfster doet mij ontzettend veel denken aan Een dame in Parijs van Alyson Richman. De verhaallijnen, die in verschillende periodes afspelen, zijn in elkaar gevlochten door de schilderijen die geschilderd zijn door de dochter van een Oostenrijkse kunsthandelaar maar ondertekend zijn door iemand anders.

Beide verhaallijnen worden gedomineerd door jonge, intelligente vrouwen die hun mannetje staan in moeilijke tijden en in een omgeving die voor beide niet eigen is. De controversiële schilderijen zijn de rode draad in dit boek waardoor de beide vrouwen met elkaar verbonden worden. Het mysterie van de kunstwereld, de feministische inslag van beide vrouwen, romances en intriges maken dit boek intrigerend en ik wilde continue doorlezen om maar te weten te komen wat er nu precies gaat gebeuren met de schilderijen.

Ik moet eerlijk bekennen dat dit wellicht nu al een van mijn favoriete boeken gaat worden voor 2019.

Hebben jullie al een favoriet boek voor 2019 gelezen?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron stock afbeeldingenShutterstock