Selecteer een pagina

Inmiddels werk ik al heel wat jaren in de wereld van Aziatische levensmiddelen en ben toch wel redelijk ingeburgerd in Aziatische gewoonten. Mijn collega’s hebben mij dan ook de koosnaam “eitje” mee gegeven, wit van buiten en geel van binnen. Toch ging er een wereld voor mij open toen ik 7 jaar geleden bij een traditioneel Aziatisch familie bedrijf ging werken. Gebruiken, ongeschreven regels en tradities die zo anders waren dan ik zelf gewend was. Ik was dan ook heel erg benieuwd naar de film “Crazy Rich Asians” en boek nerd als ik ben, moest ik ook het boek lezen. Vandaag mijn review over “Crazy Rich Asians” van Kevin Kwan.

Crazy Rich Asians – Kevin Kwan

Een uniek inkijkje in de wereld van de schatrijke Aziatische elite

Als Rachel door haar vriend Nicholas wordt uitgenodigd een zomer in Singapore door te brengen om zijn familie te leren kennen, weet ze dat dit de eerste stap is naar een huwelijksaanzoek. Wat ze niet weet, is dat Nicholas een van de allerrijkste en meest gewilde huwelijkskandidaten van Azië is. En dat de societydames absoluut niet van plan zijn de hoofdprijs aan hun neus voorbij te laten gaan…

Bron: Bol.com

Mijn mening

Wat een heerlijk boek die zo ontzettend ver van onze eigen cultuur afstaat. De gebruiken, de tradities en de manier waarop de elite kijkt naar het “gewone” meisje. Aan de ene kant, lees het weg als een sprookje maar toch is er ook de harde realiteit van het verschil in klassen en de manier waarop er gekeken wordt naar iemand die anders is. Ik vind het heerlijk om te lezen over het absurde leven van rijken waarin het nemen van een privé jet de normaalste zaak van de wereld is en ze niet zich niet schamen voor een shop weekend in Parijs.

Het boek is vlot geschreven. Op de voorkant van mijn boek zit een sticker waarop staat dat het een boek is voor de fans van Sophie Kinsella maar daar ben ik het niet mee eens. Ik heb heel wat boeken van Sophie Kinsella gelezen maar de manier van schrijven van Kevin Kwan is anders. Korte hoofdstukken, veel dialogen maar een perfecte omschrijving van de sfeer en absurde rijkdom. Het enige lastige vond ik wel dat er vaak Aziatische termen of gebruiken worden beschreven die dan in een voetnoot weer worden omschreven. Soms werkte dat voor mij wat verwarrend. Maar als je op zoek bent naar een modern sprookje die heel ver af staat van de westerse cultuur dan is dit zeker een aanrader.

Welk boek lezen jullie op dit moment?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock