Selecteer een pagina

Happy thursday! Dit jaar komen de boeken reviews op donderdag. Een kleine wijziging in de wekelijkse planning op Plus een Beetje maar dat moet af en toe kunnen. Afgelopen week was de ultieme week om jezelf lekker te verliezen in een boek met alle vrije dagen. Ik had “Café zon & zee” van Jenny Colgan al een tijdje op mijn to read lijstje staan en ik besloot dat de laatste week van 2018 het ultieme moment was om een boek met een zonnige titel te gaan lezen. Benieuwd wat ik er van vond, lees dan snel verder.

Café zon & zee – Jenny Colgan

Eindeloze, lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo’n plek verlaten? Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad. Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden. Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig roze pandje aan de haven. 

Nu alleen nog bedenken waar haar toekomst eigenlijk ligt.

Bron: Bol.com

Mijn mening

De titel is misschien wat misleidend want in eerste instantie denk je dat dit een heerlijk zomers boek is. Maar niets is minder waar want het is een roman gevuld met een mix van modern meets traditioneel op heel veel vlakken met een twist van een sprookje over bijzondere mythische wezens die uit zee komen om te veranderen in mensen.

Het is een heerlijke weg droom roman waarin je wordt mee genomen in de struggle van Flora die nood gedwongen weer terug moet keren op het eiland waar zij zoveel verdriet heeft achter gelaten na de dood van haar moeder. Bij haar terugkeer blijkt niet alles zo te zijn zoals zij dacht en ontdekt ze de liefde. Niet alleen voor koken maar ook voor een speciale man in haar leven. Er gebeurt ontzettend veel in deze roman en door de afwisseling is het echt een heerlijk boek om mee weg te dromen op een regenachtige dag. Het is een heerlijke mix van familie drama, liefde en culinaire hoogstandjes. Een prima boek wat mij betreft om de boek reviews van 2019 mee af te trappen.

Met welk boek zijn jullie 2019 begonnen?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.