Selecteer een pagina

Het is vandaag Hemelvaartsdag en met een beetje mazzel heb je nu, net als ik, een lekker lang weekend voor de boeg. Het weer voor de komende dagen is uitermate geschikt om met een goed boek lekker in de tuin of op het balkon te gaan hangen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat de laatste twee weken mijn lees vibe weer een beetje naar de achtergrond is verdwenen maar misschien helpt nieuwe boek inspiratie om de vibe weer terug te krijgen. Ik ging weer op zoek naar nieuwe boeken die net uit zijn gekomen of de komende tijd uit gaan komen en die ik graag zou willen lezen. Benieuwd welke boeken op mijn lijstje staan voor de komende tijd, lees dan snel verder.

Souvenir – Suzanne Vermeer

Een Italiaanse zomer vol geheimen…

Nienke Dijkstra en haar moeder Carolien zijn op vakantie in Umbrië, waar ze een meerdaagse kookcursus willen combineren met wandelen, wijnproeven en uitstapjes naar de mooie stadjes in de regio. Op een ochtend is Carolien echter ineens verdwenen. Ze blijkt een taxi naar Florence te hebben genomen, de stad waar ze als tiener enkele jaren heeft gewoond, maar daar loopt het spoor dood. Nienke is ten einde raad. Haar moeder lijdt sinds twee jaar aan de ziekte van Alzheimer en lijkt niet te weten wat ze doet. Met niets anders dan een medaillon als aanwijzing gaat ze op onderzoek uit, maar intussen ontspint zich thuis in Nederland nog een ander drama…

Suzanne Vermeer blijft een van mijn favoriete schrijvers en wat mij betreft is elk boek goed wat er uitgebracht wordt. Met de vakanties in eigen land in het vooruitzicht is het dan ook wel lekker om te verdwalen in een psychologische thriller die zich in Italië afspeelt. Van de boeken van Suzanne Vermeer kan ik geen genoeg krijgen.

De vlinderkamer – Lucinda Riley

Het leven van Posy Montague staat in het teken van de natuur: als kind ving ze vlinders met haar vader, ze was de eerste vrouwelijke student plantkunde aan Cambridge en tegenwoordig is ze altijd te vinden in haar prachtige tuin. Maar het bijbehorende landhuis van haar familie raakt in verval, en Posy moet de pijnlijke beslissing nemen het landgoed te verkopen.
Dan keert Posy’s eerste liefde, Freddie, terug in haar leven. Vijftig jaar geleden brak hij haar hart, maar nu zoekt hij weer contact. Welk geheim draagt hij met zich mee? En wat heeft het statige landgoed van Posy’s familie daarmee te maken?
Deel 1 van de beroemde serie “De zeven zussen” van Lucinda Riley staat al een hele tijd op mijn Kobo app maar ik heb hem tot nu toe nog niet gelezen. Don’t ask me why want ik weet het niet. Ik lees heel veel lovende kritieken dus hij staat nog steeds op mijn lijstje om eraan te beginnen. Toch zet ik “De vlinderkamer” op mijn boeken te lezen lijstje want ook in dit boek is er weer iets wat mij aantrekt.

Rich Dad Poor Dad – Robert Kiyosaki

April 2017 marks 20 years since Robert Kiyosaki’s Rich Dad Poor Dad first made waves in the Personal Finance arena. It has since become the #1 Personal Finance book of all time… translated into dozens of languages and sold around the world. Rich Dad Poor Dad is Robert’s story of growing up with two dads his real father and the father of his best friend, his rich dad and the ways in which both men shaped his thoughts about money and investing. The book explodes the myth that you need to earn a high income to be rich and explains the difference between working for money and having your money work for you. 20 Years… 20/20 Hindsight In the 20th Anniversary Edition of this classic, Robert offers an update on what we’ve seen over the past 20 years related to money, investing, and the global economy. Sidebars throughout the book will take readers fast forward from 1997 to today as Robert assesses how the principles taught by his rich dad have stood the test of time. In many ways, the messages of Rich Dad Poor Dad, messages that were criticized and challenged two decades ago, are more meaningful, relevant and important today than they were 20 years ago. As always, readers can expect that Robert will be candid, insightful… and continue to rock more than a few boats in his retrospective. Will there be a few surprises? Count on it. Rich Dad Poor Dad… Explodes the myth that you need to earn a high income to become rich Challenges the belief that your house is an asset Shows parents why they can’t rely on the school system to teach their kids about money Defines once and for all an asset and a liability Teaches you what to teach your kids about money for their future financial success.

Ik weet dat ik regelmatig zeg dat ik geen zelfhulp boeken meer ga lezen maar dit boek staat al een eeuwigheid op mijn to read lijstje. Waarschijnlijk omdat ik het bij Oprah of een ander inspirerend persoon voorbij heb zien komen. Ik ga uit van een heel Amerikaans boek maar wie weet, is het wel heel erg inspirerend.

Quarantaine – Wim Daniëls

Roman over een liefde in tijden van corona
Een man en een vrouw zijn in maart 2020 onafhankelijk van elkaar afgereisd naar een afgelegen bungalowpark in de Dordogne om een belangrijk doel te verwezenlijken. Daar krijgen ze al snel te maken met het om zich heen grijpende coronavirus. Ze zoeken troost bij elkaar, ze zoeken een uitweg, maar de problemen lijken zich alleen maar op te stapelen. Toch is er ook houvast, ze herkennen iets in elkaar en er zijn gesprekken die tot verrassende inzichten leiden. In Quarantaine vertelt Wim Daniëls het verhaal van mensen die getroffen worden door een virus. Een aangrijpend, maar ook hoopvol verhaal en bovenal een lofzang op de liefde.

Waarschijnlijk is iedereen de quarantaine en deze rare tijd wel zat maar hoe mooi is het om een hoopvol verhaal te lezen over deze periode waarin de liefde bloeit. In plaats van te klagen en alleen maar ellende, hoe fijn is het dat er ook boeken geschreven worden met een positieve kant aan deze rare periode.

De Hongerspelen – De ballade van slangen en zangvogels – Suzanne Collins

Suzanne Collins maakte in de zomer van 2019 bekend dat er een prequel komt op haar internationale bestsellerserie De Hongerspelen. Het boek zal zich 64 jaar voor de gebeurtenissen in de rest van de reeks afspelen, op de vooravond van de tiende Hongerspelen. Katniss Everdeen, de heldin uit de trilogie, zal dus niet in het verhaal voorkomen, maar Collins legt de focus in dit boek op de zogeheten “donkere dagen’ van Panem, vlak na de eerste – en mislukte – opstand tegen het Capitool.

De trilogie van Collins werd succesvol verfilmd met Jennifer Lawrence in de hoofdrol. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook deze prequel snel op het witte doek te zien zijn. Filmstudio Lionsgate is namelijk al in overleg met Collins om haar nieuwe verhaal tot leven te brengen.

‘Met dit boek wil ik de focus leggen op wie we zijn als mens en wat we nodig denken te hebben om te kunnen overleven. De periode tien jaar na de oorlog, waarin Panem probeert er weer bovenop te komen, biedt de perfecte mogelijkheid om met deze vragen te spelen en daarmee de kijk van de personages op de mensheid te definiëren.’ Suzanne Collins.

Eerlijk is eerlijk, ik werd pas besmet met het Hunger Games virus in 2014 en toen keek ik eerst de films voordat ik de boeken las. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik las dat er een nieuwe boek uit zou komen in deze serie. Inmiddels heb ik de films al bijna 100x gezien en kan ik ze dromen dus een nieuw deel komt zeer goed van pas. Benieuwd hoe het leven nu verder gaat 10 jaar na de oorlog en zonder Katniss Everdeen.

Welke boeken staan op jullie lijstje om te lezen?

Take care!

xoxo

Bron stockafbeelding: Unsplash.com

Bron boek afbeeldingen + teksten: Bol.com