Selecteer een pagina

Met de temperaturen van afgelopen week, was zo weinig mogelijk doen eigenlijk het beste om te doen. Tenminste voor mij dan. Natuurlijk ging werk door maar daaromheen was zo weinig mogelijk doen mijn belangrijkste taak. Niets doen, water drinken, binnen blijven en simpelweg een boek lezen. Bij de zomer hoort voor mij toch altijd een goede psychologische thriller. Het liefst gelezen op een Spaans strand met een blauwe zee maar dat ging hem dit jaar niet worden. Dus afgelopen week las ik gewoon de goede psychologische thriller op mijn bank of balkon. Ik koos voor “Souvenir” van Suzanne Vermeer. Al een hele lange tijd een van mijn favoriete schrijfsters. Benieuwd of zij nu ook weer aan mijn verwachtingen kon voldoen, lees dan snel verder.

Souvenir – Suzanne Vermeer

Een Italiaanse zomer vol geheimen…

Nienke Dijkstra en haar moeder Carolien zijn op vakantie in Umbrië, waar ze een meerdaagse kookcursus willen combineren met wandelen, wijnproeven en uitstapjes naar de mooie stadjes in de regio. Op een ochtend is Carolien echter ineens verdwenen. Ze blijkt een taxi naar Florence te hebben genomen, de stad waar ze als tiener enkele jaren heeft gewoond, maar daar loopt het spoor dood. Nienke is ten einde raad. Haar moeder lijdt sinds twee jaar aan de ziekte van Alzheimer en lijkt niet te weten wat ze doet. Met niets anders dan een medaillon als aanwijzing gaat ze op onderzoek uit, maar intussen ontspint zich thuis in Nederland nog een ander drama…

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Ergens ben ik misschien al bevoorrecht als het gaat om de boeken van Suzanne Vermeer. Ik heb er heel veel gelezen en vind ze stuk voor stuk allemaal goed. Toen ik voor “Souvenir” koos, ging ik er eigenlijk al automatisch vanuit dat het weer een knaller zou worden. En dat was het. Een ware page turner die je niet weg wilt leggen omdat je wil weten hoe het afloopt. Souvenir is wel enigzins anders dan de andere boeken van Suzanne Vermeer omdat er een stuk geschiedenis over een machtige Italiaanse familie wordt meegenomen die van behoorlijke impact was op het leven van veel van de hoofdfiguren.  Daarnaast wordt de kwetsbaarheid van iemand met dementie op een hele mooie manier beschreven en kun je je haast inleven in de impact van dementie.

De Italiaanse achtergrond, de complexe geschiedenis die in het heden nog steeds van impact is en op een maffia achtige manier wordt afgehandeld en de geheimen die worden ontmaskerd, zorgen ervoor dat de spanning als een rode lijn door dit boek gaat. Het is een combinatie van een detective, een psychologische thriller en een familie roman met een duistere achtergrond. Souvenir is dusdanig geschreven dat je tot de laatste pagina geboeid bent en alleen maar door wilt lezen om te weten hoe het afloopt.

Wat is jullie aanrader voor deze zomer?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com