Selecteer een pagina

Het is zomer en de meeste van ons genieten nu van een vakantie. Iets anders dan normaal en het Nederlandse weer helpt ook niet echt mee om dat anders dan normaal gevoel weg te nemen en een echt vakantie gevoel te hebben. Maar goed, genoeg redenen om een goed boek erbij te pakken en te genieten van het vakantie gevoel. Of dat nou is in de tuin, een camping in Nederland of op een strand in het buitenland. Gelukkig zijn er weer heel veel goede boeken verschenen of staan nog op de planning om uit te komen. Ik koos er weer vijf uit die ik op mijn to read lijstje heb gezet.

Licht in de tunnel – Marc de Hond

Marc de Hond vertelt openhartig over de periode nadat hij te horen had gekregen dat hij kanker had. Vol optimisme en humor weet hij zelfs licht te brengen in de donkerste momenten.

“We wachten niet tot het licht aan het einde aan de tunnel, maar we hangen zelf de lampjes op.”

Toen Marc de Hond eind 2018 hoorde dat hij ziek was, besefte hij dat er een grote kans was dat hij zijn kinderen niet groot zou zien worden. Hij besloot een dagboek te gaan bijhouden. Het werd een periode van veel slecht nieuws en donkere momenten. Maar hij en zijn gezin traden ook de moeilijke momenten met optimisme en humor tegemoet. De lampjes in de tunnel waren het bijzondere huwelijksaanzoek in Carré tijdens de eerste chemo, het afscheidsfeest voor zijn blaas die verwijderd moest worden, de pretparkbezoeken met de kinderen op goede dagen en het huwelijksfeest toen Marc en zijn vrouw Remona al wisten dat hij niet meer beter zou worden, maar dat geheim hielden voor hun gasten.

Licht in de tunnel is een bijzonder boek met een unieke en inspirerende kijk op leven en dood. Naar Marcs wens verschijnt het na zijn dood. Hij overleed op 3 juni 2020.

Bron: Bol.com

Vlak na het overlijden van Marc de Hond, was de documentaire over de laatste periode in zijn leven op tv. Een ontzettend oprechte maar vooral emotionele documentaire over iemand waar je alleen maar respect voor kan hebben. Iemand die nog alles uit het leven probeerde te halen en zich niet klein liet krijgen door de meest verschrikkelijke ziekte. Ik werd erg geraakt door deze documentaire en ik denk dat ik dat zelfde gevoel ga hebben bij het boek.

Valeria – Elisabet Benavent

Valeria is 27 en woont in Madrid. Ze is net gestopt met haar baan om zich volledig op haar schrijfcarrière te richten. Maar het schrijven lukt niet en haar huwelijk zit in een dip. Er komt niets uit haar pen en haar man mag dan superknap zijn, hij is wel altijd van huis – en lijkt ook niet zo veel interesse meer in haar te hebben.

Gelukkig heeft Valeria haar beste vriendinnen Lola, Carmen en Nerea. Ze zijn onafscheidelijk en vertellen elkaar alles. Echt alles. De drie slepen Valeria door haar huwelijkscrisis, maar hebben ook genoeg aan hun eigen hoofd. Carmen is verliefd op een collega, Lola heeft een affaire met een verloofde man en Nerea had nooit tijd voor mannen, totdat ze de liefde van haar leven ontmoet. Iemand die Carmen wel érg goed kent… Kan hun vriendschap zo veel drama overleven?

Grappig, opwindend, sprankelend en ontzettend verslavend, alsof je over je eigen vriendinnen leest.

Bron: Bol.com

Als je ooit fan was van Sex and the City of andere series die in deze categorie vallen, ga dan zeker op Netflix de serie Valeria kijken cause you gonna love it. Tenminste dat deed ik wel en heb hem echt gebingewatched. En ja, hij is in het Spaans maar believe me, de moeite waard. Daarom ben ik ook heel erg benieuwd naar het boek waar de serie van is afgeleid. Vaak is er toch een verschil tussen de serie en het originele boek. Mijn voorkeur gaat dan ook altijd uit om eerst de serie of film te kijken en dan pas het boek te lezen. Misschien een gekke volgorde maar als ik een beeld van de personages heb, is het voor mij makkelijker om het in te beelden.

Woman – Lucy Woesthoff

Lucy Woesthoff eert in haar debuut Woman de magische band tussen vrouwen. Een connectie die dwars door alle lagen en generaties gaat. En zelfs leven en dood overstijgt.

De Britse Lucy ondervindt de kracht van sisterhood wanneer ze verliefd wordt op een Nederlandse man. Een weduwnaar, Dinand Woesthoff, met wiens verlies heel Nederland meeleeft: de dood van de geliefde actrice Guusje Nederhorst. Lucy is nog maar vierentwintig als ze in zijn leven en dat van zijn zoontje komt. Maar ze beseft al snel: de enige manier om liefde te vinden in verdriet en toekomst in verlies, is verbinding maken. Verbinding met Guusje. Van vrouw tot vrouw.

Met het verstrijken der jaren, ervaart Lucy op meer manieren de kracht van de vrouw. Zeker wanneer ze na drie zoons moeder wordt van dochter Leia Guusje. Een gebeurtenis die de tijd rijp maakt voor deze ode aan sisterhood. Want mannen zijn fantastisch en een groots onderdeel van ons leven – Lucy heeft er zelf thuis vier rondlopen – maar vrouwen, sorry heren, zijn magisch. Het zijn vrouwen die vrouwen het beste begrijpen, opvangen, helen én verder brengen.

Woman is een inspirerend en ontroerend boek over bepalende momenten, kwetsbaarheden, kracht en levenservaring. Een ode aan alle vrouwen. Opgetekend door een geboren schrijfster.

Bron: Bol.com

Soms heb ik wel eens het gevoel dat wij vrouwen heel anders met elkaar omgaan dan dat mannen dat doen. Misschien zijn die directer of doen ze minder moeilijk over dingen maar het lijkt heel vaak of er een soort rivaliteit onder vrouwen bestaat waardoor wij elkaar het leven enorm moeilijk maken ipv elkaar te steunen. Het zou fijn zijn als er meer sisterhood zou zijn onder vrouwen en ik ben dan ook benieuwd hoe Lucy Woesthoff dit beschrijft.

Dagboek van een verloskundige – Marlies Koers

Van grote hoogtes naar diepe dalen en van gemoedelijke spreekuren tot zenuwslopende bevallingen. En dat alles soms in één dag. Dit boek geeft een unieke en openhartige kijk achter de schermen van een van de mooiste, intiemste en zwaarste beroepen.

Je hebt 20 uur niet geslapen, 10 uur nauwelijks gegeten en je bent bezig met de begeleiding van je tweede bevalling tijdens je 48-uurs dienst. Welkom in het leven van een verloskundige. Een baan met grote verantwoordelijkheid, met soms moeilijke en snelle beslissingen. Marlies Koers neemt je in Dagboek van een verloskundige een jaar lang mee in haar hectische en onvoorspelbare leven. Van spreekuren tot spoedsituaties en van bijzondere momenten tot groot verdriet: een jaar vol eerlijke, ontwapenende en inspirerende verhalen en een ode aan het vak in al zijn complexiteit.

Bron: Bol.com

Ik vind het altijd heel erg fascinerend om over andere beroepen te lezen die vaak heel erg vaak van mijn eigen beroep af staan. Lezen hoe anderen hun werk ervaren en waar ze tegenaan lopen. Helemaal bij beroepen die enorm zwaar zijn en waar je een hele belangrijke rol speelt voor een ander. Niet zo raar dus dat Dagboek van een verloskundige op mijn to read lijstje staat.

Strandslag – Linda van Rijn

Daniëlle en haar man Gijs hebben onlangs een vakantiehuisje gekocht op Texel, op dezelfde plek waar Daniëlle als kind altijd met haar grootouders naartoe ging. Het is een droom die kon uitkomen dankzij de erfenis die Daniëlle van haar oma heeft gekregen. Tijdens de eerste zomer in hun eigen huisje kunnen ze hun geluk niet op. Het is prachtig weer, de kinderen spelen eindeloos op het strand en Gijs en Daniëlle genieten van de rust en de tijd voor elkaar.

Op een avond meldt zich bij het huisje een bezoeker met een vreemde boodschap. Die klinkt onheilspellend en Gijs en Daniëlle weten niet goed wat ze ermee aan moeten. Het kan niet anders dan dat er sprake is van een misverstand en daarom vergeten ze het voorval snel. Tot Daniëlle haar oude vakantieliefde Mitchell tegen het lijf loopt. Het is hem de laatste jaren niet bepaald voor de wind gegaan, maar wat heeft hij te maken met die vreemde bezoeker? Wanneer hij dreigt om haar gezin iets aan te doen, weet Daniëlle zeker dat ze niet langer kan toekijken. Als de politie niet ingrijpt, zal ze het zelf moeten doen.

Bron: Bol.com

Een psychologische thriller van een van mijn favoriete schrijfsters mag natuurlijk niet ontbreken op mijn zomerse to read lijstje. Ik heb heel wat psychologische thrillers op vakanties op het strand gelezen en hoewel ik dit jaar niet op vakantie ga of op het strand ga liggen, staat het nieuwste boek van Linda van Rijn toch op mijn te lezen lijstje. Ik hou van haar manier van schrijven, ik hou van haar opbouw van het verhaal en ik hou van de spanning in haar boeken.

Welke boeken staan deze zomer op jullie to read lijstje?

Take care!

xoxo

Bron stockfoto: Unsplash.com