Selecteer een pagina

Rond deze tijd van het jaar is het voor mij altijd noodzaak om een switch te maken in mijn skincare routine. Ik heb namelijk altijd last van mijn huid als de weersomstandigheden veranderen en in de winter heb ik vaak last van een droge en schrale huid die extra verzorging nodig heeft. Niet dat ik verwacht dat ik dit jaar veel buiten zal zijn in de winter maar toch ben ik liever voorbereid dan dat ik achteraf met een droge, schrale huid zit. Neem daarbij dat ik een lange tijd last heb gehad van de allergische reactie op de Lidl face wash, wat uiteindelijk uitliep aan een eczeem aanval. Too much information wellicht maar het zorgde er wel voor dat ik even goed moest ingrijpen in mijn skincare routine. Gelukkig had ik nog een tube Weleda Skin Food Light liggen en na het lezen van heel veel reviews, besloot ik om dit toe te voegen om te zien of dit zou helpen in de naweeën van de eczeem aanval. Ik testte de Weleda Skin Food Light de afgelopen weken en vandaag deel ik mijn mening hierover met jullie.

Wat zegt Weleda over Weleda Skin Food Light?

Skin Food Light is een welkome dorstlesser voor de droge huid. Ze biedt namelijk onmiddellijke hydratatie en comfort door haar lichte, snel intrekkende formule. Het geheim van deze crème is de combinatie van biologische zonnebloemolie met o.a. driekleurig viooltje, kamille en Calendula. De crème hydrateert de huid langdurig en herstelt de barrièrefunctie.Skin Food Light:

  • Lichte en snel intrekkende Skin Food formule
  • Beschermt en herstelt de droge huid 
  • Heeft een heerlijke geur van lavendel, sinaasappel en benzoëhars
Onze garantie voor 100% natuur
Skin Food Light heeft het Natrue-kwaliteitslabel. Dit is het strengste internationale en onafhankelijke keurmerk voor natuurcosmetica. 

De Natrue-categorie ‘Natuurcosmetica met bio-aandeel’ garandeert dat Skin Food Light uitsluitend 100% natuurlijke ingrediënten bevat waarvan minimaal 70% biologisch is.

Bron: Weleda

Wat vind ik van de Weleda Skin Food Light?

Na een allergische en eczeem aanval ben ik altijd extreem voorzichtig met wat ik op mijn gezicht smeer. Helemaal als ik niet weet of de eczeem aanval volledig weg is. Het liefst smeer ik dan even niets maar in deze tijd is dat geen optie dus enigszins huiverig begon ik aan de kleine tube Weleda Skin Food Light. Ik had namelijk een ontzettend grote, droge plek op mijn wang als cadeautje over gehouden en die had behoorlijk wat liefde nodig. Na een paar weken de Weleda Skin Food Light te hebben gebruiken, kan ik oprecht zeggen dat ik blij ben dat ik deze tube in huis had want het was echt een crème die to the rescue kwam.

Normaal gesproken zou ik altijd kiezen voor mijn holy grail Kiehls Ultra facial cream maar die voelde net iets te voedend voor dit moment. De Weleda Skin Food light is qua voeding en hydratatie net even een slagje minder maar wel de crème die mijn huid op dit moment nodig had. De crème is makkelijk te verdelen, trekt snel in en echt een redmiddel als het gaat om droge plekken. Hij hydrateert, kalmeert en beschermd. Het geheim van deze crème zit hem in de ingrediënten waaronder zonnebloemolie en de kalmerende extracten driekleurig viooltje, kamille en calendula. De geur is fris en aangenaam en ik heb gelukkig geen last van irritatie of een prikkend gevoel. De Weleda Skin Food Light is net als zijn zwaardere broertje geschikt voor zowel lichaam als gezicht en uitermate geschikt voor droge, ruwe plekken of kleine wondjes. Ik heb zelf in eerste instantie een tube van 30 ml gekocht voor € 5.99 en die kan je prima in je tas of zak meenemen als rescue crème op koude dagen waarop je toch meer kans loopt op droge plekjes.

Ondanks dat ik huiverig was om de Weleda Skin Food Light te gaan gebruiken, heb ik er wel weer een holy grail bij. Wat is jullie holy grail bij huidproblemen?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeelding: Unsplash.com