Selecteer een pagina

Een van mijn holy grails als het om mijn huidverzorging gaat, helemaal in tijden van een onrustige huid, is het gebruik van een gezichtsscrub onder de douche. Wellicht is het iets wat ik mijzelf heb aangepraat maar door het gebruik van de scrub voelt mijn huid altijd net wat schoner en frisser aan. Een scrub waar ik altijd op terugval is de Kruidvat tea tree scrub in de ouderwetse bruine pot. Een vrij grove scrub met wellicht een apartere geur maar mijn huid doet het er goed op al jarenlang en zelfs op de momenten dat mijn huid echt op een dieptepunt zat. Nu stond ik onlangs in de Kruidvat om een nieuwe pot te halen maar toen viel mijn oog op een aanbieding van de nieuwe lijn van Nivea: Derma Skin Clear. Ik nam er de scrub van mee in plaats van mijn vertrouwde tea tree scrub en besloot het “risico” te nemen om eens een andere scrub voor mijn gezicht te proberen. Vandaag mijn review van deze nieuwe scrub uit de Nivea Derma Skin Clear lijn.

Nivea Derma Skin Clear Scrub

NIVEA DERMA Skin Clear Scrub 150ml vermindert mee-eters en puistjes, reinigt de poriën en verfijnt de huidtextuur. De scrub is speciaal geformuleerd voor de onzuivere huid en bevat Salicylzuur en Niacinamide. De formule is geschikt voor gezicht en lichaam en droogt de huid niet uit. NIVEA DERMA Skin Clear Scrub is ontwikkeld voor de onzuivere huid en is klinisch getest*. Huidverdraagzaamheid en effectiviteit op de onzuivere huid dermatologisch en klinisch bewezen. Geen ingrediënten van dierlijke oorsprong.

Voor een tube van 150 ml betaal je bij de Kruidvat normaal gesproken € 10.99 maar hij staat nu in de actie voor 50% korting.

Bron: Nivea

Mijn mening

Hoewel de Kruidvat tea tree scrub echt mijn all time favorite is, is de pot soms niet al te handig in gebruik. Hiermee wint Nivea al punten want de scrub zit in een tube en is dus makkelijk te hanteren. De scrub is in een gel vorm met een medium scrub korrel. Vergeleken met de Kruidvat tea tree scrub, vind ik deze wat kracht betreft enigszins tegenvallen. Mijn voorkeur gaat dan toch naar de Kruidvat scrub. De geur is fris en vrij neutraal. Ik las ergens dat het een unisex lijn is dus dat is wellicht niet zo vreemd voor de geur. Het gebruik is simpel maar na het gebruik voelt mijn huid erg droog en trekkerig. Verder reageert mijn huid er wel goed op en zie ik niet echt schrikbarende veranderingen zoals eczeem of allergische reacties. Nu is mijn huid redelijk rustig op het moment, op wat kleine plekjes na, dus ik weet niet hoe het reageert op een acne huid. Het voelt voor mij als een beetje een basic scrub maar die voor mijn huid niet geschikt is door het trekkerige en droge gevoel. Ik blijf dan toch liever bij mijn Kruidvat tea tree scrub en neem de pot wel voor lief.

Take care!

xoxo

Bron stockafbeelding: Unsplash.com