Selecteer een pagina

Nu de seizoenen weer aan het wisselen zijn en het weer kouder begint te worden, begint voor mij ook weer het jaarlijkse riedeltje van problemen met mijn huid. Het is geen heel groot geheim voor mijn vast volgers dat ik ieder jaar weer last krijg van mijn huid als de seizoenen veranderen. Was het vorig jaar een heftige aanval van eczeem en rode huid, het jaar daarvoor was het vooral een hele droge en schrale huid. Ergens hoop ik dat ik dit jaar gewoon goed door de herfst en winter kom als het gaat om mijn huid aangezien ik mijn portie huid ellende wel heb gehad de afgelopen jaren. Hoewel ik op sommige dingen weinig invloed kan uitoefenen, is het hebben van een goede stash betaalbare skin care belangrijk voor de momenten dat mijn huid om te huilen is.

Experimenteren

Als het om skin care gaat, zou ik eigenlijk niet moeten experimenteren. Maar toen ik laatst de skincare van The Ordinary bij Douglas zag staan, maakte mijn hart toch weer een sprongetje. The Ordinary is een merk dat ik eigenlijk al vanaf het begin volg en wel eens wat van in huis heb gehad. Ze hebben heerlijke serums en verzorgingsproducten die net even wat aparter zijn. Wellicht zou ik heel ver weg moeten blijven van het aparte maar het blijft toch aan mij trekken. Het is net als tegen een kind zeggen dat ze iets niet mogen, de aantrekkingskracht wordt alleen maar groter ondanks dat ik weet dat ik voorzichtig moet zijn met bepaalde ingrediënten in huid verzorging.

Het fijne van The Ordinary is dan wel weer dat je je niet scheel betaalt aan producten. Veel van de serums en peelings beginnen dan ook al bij € 5.95 voor een flesje dus het is niet zo dat je een fortuin kwijt bent als je iets wilt proberen. Ik vind het dan ook oprecht zonde om iets heel duurs qua gezichtsverzorging te kopen met in mijn achterhoofd dat er altijd een ingrediënt in kan zitten waar ik een allergische reactie op krijg. Dan koop ik liever betaalbare gezichtsverzorging waar de reviews goed over zijn en waar ik zelf ook goede ervaringen mee heb uit de tijd dat mijn huid in een normale fase zat.

Angst

Nu ik er zo over mijn huid en gezichtsverzorging schrijf, merk ik toch dat er een bepaalde angst zit. De angst voor weer een verkeerde reactie in mijn gezicht en weer weken met vurig rood gezicht te lopen. Die angst zit toch dieper dan ik dacht en ik vind het oprecht vervelend om te merken. Mede omdat ik het leuk vind om nieuwe producten uit te proberen en hiermee te experimenteren. Een angst die eigenlijk niet aanwezig zou moeten zijn maar die vast voor heel veel mensen herkenbaar zal zijn die ook kampen met huid problemen.

Ik blijf hopen dat het dit jaar gewoon goed gaat met mijn huid en dat ik eindelijk weer een beetje de rust heb terug gevonden hierin. Helemaal omdat ik nu natuurlijk wel naar buiten moet omdat Champ in mijn leven is gekomen en ik mij niet meer kan terugtrekken in huis als ik weer eens een allergische aanval heb.

Hebben jullie wel eens iets van The Ordinary geprobeerd? En zo ja, wat is jullie aanrader?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com