Selecteer een pagina

Bij vakantie horen souvenirs en natuurlijk nam ik die ook mee uit Marokko. Een heerlijk flesje argan olie met jasmijn, een mooie leren tas en uiteindelijk 2 mooie littekens op mijn arm. Het gips waarmee ik terugkwam werd meteen de eerste dag al in het ziekenhuis weg gegooid. Die littekens stonden natuurlijk niet op mijn wensenlijstje maar zitten er nu eenmaal wel en ik zal deze vakantie nooit vergeten. Het zijn behoorlijke littekens die wel wat liefde kunnen gebruiken en mijn moeder was zo lief om meteen een grote fles Bio-oil te kopen zodat ik meteen kon gaan smeren zodra de wonden dicht waren. Natuurlijk zal ik de komende tijd nog wel even aan het smeren zijn maar na 2 weken merk ik al verschil dus kon het niet laten om er alvast een review over te schrijven.

Bio-oil

Bio-oil is een gespecialiseerd huidverzorgingsproduct dat helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, huidstriemen en pigmentvlekken. De formule, welke het unieke ingrediënt PurCellin Oil bevat, is ook uitermate geschikt voor de verouderende en uitgedroogde huid.

De basis voor Bio-Oil is paraffine olie. Dit zorgt ervoor dat er een laagje op de huid komt waardoor vocht kan worden vast gehouden en de vitaminen in de olie hun werk kunnen doen. De Bio-oil bevat vitamine A en vitamine E die zorgen voor het herstel en voeden van de huid. Daarnaast bevat de olie plantaardige oliën zoals lavendel, kamille, calendula en rozemarijn.

De Bio-Oil helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, huidstriemen en pigmentvlekken. Tevens helpt het om verouderende en gerimpelde huid gladder en egaler te maken.

De prijs voor een fles van 125 ml varieert online nogal maar gemiddeld kun je rekenen op ongeveer € 12,–. Er zijn ook kleinere flesjes beschikbaar.

Mijn ervaring

Mijn rechterarm heeft behoorlijk wat te verduren gehad en was net een droge woestijn toen al het gips, braces en verband verwijderd werd. Niet alleen de littekens konden wel wat liefde gebruiken maar mijn huid duidelijk ook. In eerste instantie ben ik de Bio-oil daarvoor gaan gebruiken en ik merkte meteen al de eerste week verschil. De olie laat een licht laagje achter op je huid maar trekt snel in en mijn huid voelde meteen verzorgd. De droge woestijn waar mijn arm op leek, veranderde gelukkig alweer snel in een arm met een mooie gevoede huid.

Sinds de wonden van de operatie dicht zijn, ben ik meteen gaan smeren om de littekens zo soepel mogelijk te maken en houden. Ik merk namelijk dat door mijn droge huid en het vocht wat nog in mijn arm zit, de littekens snel gaan trekken en dat geeft een ongemakkelijk gevoel. Ik smeer nu mijn hele arm in en laat het even goed intrekken. Ik gebruik de Bio-oil twee keer per dag en zal dat de komende maanden zeker volhouden. Ook met de koude maanden in het vooruitzicht, zie ik dit flesje Bio-Oil wel een holy grail voor de winter worden en misschien ook wel als gezichtsverzorging voor die fijne lijntjes.

Hebben jullie wel eens Bio-Oil gebruikt?

Take care!

xoxo