Selecteer een pagina

Een van mijn favoriete films ever is “Wild” met Reese Witherspoon in de hoofdrol. Een film over een trektocht van 1700 kilometer waar de hoofdpersoon zichzelf terug vindt na zichzelf te zijn verloren na een moeilijke periode. Deze film is gebaseerd op het autobiografische boek “Wild” van Cheryl Strayed. Voor deze editie van Autumn Books las ik de originele versie en vandaag deel ik mijn mening met jullie over dit boek.

Wild – Cheryl Strayed

Krachtig en recht uit het hart: een jonge vrouw maakt na het verlies van haar moeder en een scheiding een 1700 kilometer lange solo-hike. De tocht is slopend, zowel emotioneel als fysiek, maar maakt haar uiteindelijk sterker dan ooit. Een krachtig verhaal dat recht uit het hart komt.
‘Spectaculair en aangrijpend – een adembenemend verhaal.’ The New York Times
‘Ik hou zoveel van dit boek dat ik niets liever wil dan er zo veel mogelijk over praten.’ Oprah Winfrey
Bron: bol.com

Mijn mening

De memoires van Cheryl Strayed (dit is overigens een pseudoniem) hebben mijn hart gestolen. En niet alleen omdat Oprah Winfrey het zegt. Maar een vrouw die vast zit in haar leven (na het overlijden van haar moeder, een scheiding en een immense vlucht in heroïne en sex) en die in haar eentje de 1700 km van de Pacific Crest Trail gaat bewandelen om een verandering in haar leven teweeg te brengen, verdient alle respect. Geen training, geen gedegen voorbereiden en een monster van een rugtas die haar in alles belemmert maar ze houdt vol. Gedurende de tocht ontdekt ze zichzelf en begint ze haar verwerkingsproces. Een verhaal dat ontzettend boeiend is geschreven maar je ook ontroert omdat je je volledig kan inleven in het personage. Een bewonderenswaardige tocht om plaats te maken voor een nieuw leven. Het verhaal leest makkelijk weg en houdt je vast want je wil ieder hoofdstuk weer weten of ze haar volgende punt bereikt. De originele versie van dit boek is ruim 400 pagina’s en een prima boek voor een herfstig weekend op de bank.

Kennen jullie het verhaal van Wild? Wat is jullie favoriete boek verfilming?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Follow my blog with Bloglovin