Selecteer een pagina

Happy tuesday! Na twee weken achter mekaar boeken te hebben gelezen die het niet voor mij deden, vond ik het wel weer eens tijd voor een goed boek. Nu kun je dat nooit van te voren weten maar als je in de bibliotheek het laatste boek ziet staan van een van je favoriete schrijfsters, dan weet je zeker dat het wel goed gaat komen. Vandaag review ik “Helemaal het einde” van Lisette Jonkman.

Helemaal het einde – Lisette Jonkman

Helemaal het einde van Lisette Jonkman is een humoristische feelgoodroman over een popzangeres die terugkeert naar haar familie op het platteland.
De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid.
Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar. 
Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-‘n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger…

Bron: Bol.com

Mijn mening

Misschien ben ik bevooroordeeld maar laat ik voorop stellen dat er geen boek is dat door Lisette Jonkman wat ik niet fijn vond. Ik hou van haar stijl van schrijven, de manier waarop ze moeilijke situaties met humor kan beschrijven en de flow in haar boeken. Ook in “Helemaal het einde” heeft ze haar befaamde flow te pakken en het boek mag dan meer dan 400 pagina’s zijn, je wil gewoon blijven lezen. Het contrast tussen het supersterren leven en het werkelijke leven waarin Roxy beland als zij terugkeert in Nederland, maakt het juist zo leuk om te leven. Waar Roxy gewend is aan de luxe en alles maar heel makkelijk voor elkaar krijgen, wordt zij in Nederland op de proef gesteld als zij gewoon aan de bak moet. Roxy heeft het niet makkelijk maar wordt ook geconfronteerd met haar acties uit het verleden. The struggle is real en Lisette Jonkman heeft dat op zo’n manier geschreven dat er momenten zijn dat je van Roxy houdt maar er ook echt momenten zijn dat je haar haat om haar arrogantie en domme gedrag. Als je nog een leuk boek zoekt voor een herfstige avond, dan is dit zeker een aanrader!

Hebben jullie wel eens boeken van Lisette Jonkman gelezen? Wat is het laatste boek wat jullie hebben gelezen?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeelding: Shutterstock

Follow my blog with Bloglovin