Selecteer een pagina

Happy tuesday! Afgelopen week las ik twee boeken in een rap tempo uit. Een ouder boek van Claudia Schumacher (yup, de vrouw van) en “Geluk zit niet in een sixpack” van Irma van de Pol. Het laatste boek las ik binnen een dag uit en verdient vandaag een review in de serie Autumn Books. Een boek over het leven van een vrouw die op zoek is naar erkenning, succes en een manier om zich staande te houden in het leven. Een openhartig verhaal van een powervrouw die een behoorlijke zoektocht naar zichzelf achter de rug heeft.

Geluk zit niet in een sixpack

Uitgedroogd en uitgehongerd zit Irma van de Pol op 25 april 2010 als een zombie achter het stuur van haar auto. Ze is op weg naar het Nederlands Kampioenschap Bodybuilden – Bikiniklasse en krijgt haar vierde auto- ongeluk in één jaar. Niet zomaar. Op haar 28ste is Irma volkomen opgebrand. Een leven vol seks, drugs en glamour eist zijn tol. Het moet vanaf nu echt anders, maar hoe? 
In Geluk zit niet in een sixpack vertelt Irma openhartig over de lange weg die zij ging, van onzeker meisje tot de krachtige vrouw die zij nu is. Hoe ze alle tegenslagen overwon, fysiek en geestelijk haar grenzen opzocht en daar sterker uitkwam. Haar positieve instelling en onder- nemende inslag maakten niet alleen van buiten, maar ook van binnen een Powervrouw van Irma.

Geluk zit niet in een sixpack is het adembenemende verhaal van een vrouw die nergens voor terugdeinst, op weg naar erkenning en succes. Die zich met pillen, alcohol en drugs staande weet te houden, naakt voor de Playboy poseert, een glamourmodellenbureau runt, en de Kilimanjaro en de Mont Blanc weet te trotseren. Die haar geluk in Maleisië zoekt en steeds op de verkeerde mannen valt, op zoek naar haar echte ik. 

Irma van de Pol werd geboren in Voorthuizen, in 1982. Ze groeide op in Amersfoort en studeerde in Groningen en woont nu in Hilversum, waar ze sportschool No Excuses runt. Ze werkt nu als coach, (personal) trainer en diëtiste. Haar uitgangspunt is daarbij: Geluk zit niet in een sixpack. Geluk zit in je hoofd, geluk maak je zelf. En in elke vrouw zit een Powervrouw! 

Bron: Bol.com

Mijn mening

Laat ik voorop stellen dat dit boek geen literaire hoogstandje is maar het is een indrukwekkend verhaal over een vrouw die zichzelf kwijtraakt in het leven, vlucht en continue opzoek is naar bevestiging buiten zichzelf. Die zichzelf ervan heeft overtuigd dat het geluk zit in een sixpack en uiterlijk vertoon maar diep van binnen diep ongelukkig is. Een verhaal over een onzeker meisje dat een masker op zet naar de buitenwereld om te laten zien wat een geweldig leven zij heeft maar ondertussen ten onder gaat aan haar fysieke en geestelijke grenzen. Het is soms bizar om te lezen hoe Irma van de Pol zichzelf staande heeft weten te houden, haar overlevingsmodus en wat zij allemaal in haar leven heeft gedaan om maar te vluchten van haar onzekere zelf. Eetstoornissen, drugs, alcohol, foute relaties, impulsieve acties en extreem sporten. You name it and she dit it. Maar ze wist zichzelf hieruit te vechten en kwam na een lange weg erachter dat geluk in je hoofd zit en dat je zelf verantwoordelijk bent voor je geluk. Een verhaal waarbij je af en toe met je hoofd zit te schudden, waarin je misschien wel heel veel herkend en waar je uiteindelijk alleen maar bewondering voor kan hebben, hoe zij zich staande heeft weten te houden.

Waar zit geluk volgens jullie in? Hebben jullie nog aanraders voor soort gelijke boeken die ik echt moet lezen?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeelding: Shutterstock

Follow my blog with Bloglovin