Selecteer een pagina

Happy Tuesday! Het is weer dinsdag dus tijd voor een boek review op Plus een Beetje. Na het zomerse weekend valt de titel Autumn books een beetje in het water natuurlijk maar goed, het is oktober en nog steeds herfst volgens de meteorologische kalender. Ik las eindelijk, na heel veel chicklits, romans en een zelfhulpboek, weer eens een psychologische thriller. Weliswaar een dames psychologische thriller maar het was in ieder geval weer een spannend boek. Voor deze autumn books las ik Eindfeest van Jet van Vuuren. Ik heb nog nooit eerder iets van deze auteur gelezen en vandaag deel ik met jullie mijn mening over deze eerste boek beleving.

Eindfeest – Jet van Vuuren

Een afscheidsfeest met duistere motieven… Constance is een gescheiden vrouw met een prachtige villa, een goedgevulde bankrekening, een leuke baan en een paar fijne vriendinnen. Dit leven verandert op slag als zij terminaal ziek blijkt te zijn. Ze besluit een afscheidsfeest te geven voor haar vriendinnen. Met het bepalende verschil, dat ze alleen vrouwen uitnodigt die haar in de steek hebben gelaten. Het afscheidsfeest krijgt daardoor een wrang randje. Wat deze vriendinnen namelijk niet weten is dat het niet alleen voor Constance, maar ook voor hen het laatste feest van hun leven wordt. Ze legt haar krankzinnige besluit voor aan haar psychiater en vraagt hem haar te helpen haar duistere plannen uit te voeren. Ze wil dat hij haar behoedt voor het plegen van een moord.

Bron: bol.com

Mijn mening

Zoals ik al bij de intro schreef, ik heb nog nooit eerder een boek van Jet van Vuuren gelezen. Ik vond het een intrigerend maar bizar boek. Vooral de hoofdpersoon en het onderwerp vond ik bizar en af en toe kreeg ik de rillingen van de gedachtegang van de hoofdpersoon Constance. Iemand die alles in het leven voor mekaar lijkt te hebben maar op het moment dat ze te horen krijgt dat ze niet meer te behandelen is, komen er immense wraakgevoelens naar boven. Vooral gericht op haar vriendinnen die op het moment van haar ziek worden er niet voor haar waren. Ze wil een eindfeest geven wat voor iedereen het einde zal zijn. Het boek bevat weer de perspectieven van de verschillende karakters (is dit tegenwoordig een trend?) die een belangrijke rol spelen in het leven van Constance. De schrijfster heeft de gedachtegang van de personages behoorlijk uitgebreid uitgewerkt waardoor de opbouw van het verhaal wat langzamer is. De schrijfster heeft veelvuldig gebruik gemaakt van flashbacks naar het verleden en door deze flashbacks begrijp je langzaamaan waar de haat van Constance vandaan komt. De enige die van haar plannen weet is de psychiater die zij bezoekt en met wie zij een vreemde relatie opbouwt. De psychiater in kwestie blijkt aan het einde een belangrijke rol gespeeld te hebben in het verleden van Constance.

Het eerste deel van het verhaal kostte mij moeite om in te komen maar het tweede deel, als de puzzelstukjes steeds meer in elkaar vallen, las ik als een speer. Benieuwd of de wraakgevoelens van Constance uitgevoerd zouden worden maar ook wat nou precies de relaties waren tussen de hoofdpersonen. Als je van psychologische thrillers houdt, is dit wel een aanrader. Maar je moet wel wat geduld hebben qua opbouw van het boek. Ik vond het een prima boek om te lezen in een herfstig weekend of de herfstvakantie.

Welk boek lezen jullie op dit moment? Hebben jullie nog psychologische thrillers die echte een aanrader zijn?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeelding: Shutterstock

Follow my blog with Bloglovin