Selecteer een pagina

Happy Tuesday! Het is weer tijd voor een boek en dit keer een zelfhulpboek wat juist liever de tegenhanger van een zelfhulpboek wordt genoemd: een boek voor zelfhulphaters. Volg je mij nog? De edele kunst van Not giving a fuck, het is nogal een titel die verwachtingen schept. Maar maakt de schrijver Mark Manson deze verwachtingen waar en is het inderdaad geen zelfhulpboek?

De edele kunst van Not giving a fuck – Mark Manson

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt. Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend.
Humoristisch en vol goede grappen, maar bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. 

Bron: Bol.com

Mijn mening

Ik hou wel van boeken die tegen de heersende maatschappelijke norm aanschoppen en eens wat anders doen. In een wereld waarin wij allemaal positief “moeten” zijn en worden overladen met succesvolle mensen, is het soms moeilijk om je daar niet door te laten neerhalen. Mark Manson vindt dat het juist de negatieve ervaringen zijn waar je van kan leren en dat het in een wereld waarin heel veel kan het de kunst is om de juiste keuzes te maken. De juiste keuzes waar je je druk om maakt maar waar je ook met je volle hart in gaat. Het boek is een handleiding om dat los te laten wat je niet meer belangrijk vindt, je eigen weg te vinden en juist dat te kiezen waar je echt gelukkig van wordt. Mark Manson probeert je te laten inzien dat de weg naar geluk geen makkelijke weg is en dat het juist die moeilijke stappen zijn die je vormen en je de juiste keuzes laten maken.

Ik vond in het op een prettige manier geschreven en het leest snel weg. In mijn optiek is het juist wel een zelfhulpboek maar het is wel een tegendraads zelfhulpboek en het gaat in tegen de heersende norm van altijd maar positief zijn en visualiseren dat je alles in het leven kan bereiken. Volgens Mark Manson kun je zeker wel alles bereiken wat je wilt bereiken zolang je maar de juiste keuzes maakt waarop je je focust en je ook bereid bent om te incasseren. Een realistisch boek die je uit de bubbel haalt dat geluk maakbaar is en dat je gewoon keihard moet knokken en incasseren als je wat wilt bereiken in het leven. Het realistische vond ik een verademing. Wat mij betreft zeker een aanrader als je op zoek bent naar geluk en bereid bent om er hard voor te werken en incasseren.

Zijn jullie fan van zelfhulpboeken? Wat is jullie favoriete zelfhulpboek?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeelding: Shutterstock