Selecteer een pagina

Happy tuesday! Het is weer tijd voor een boek recensie. Met het winterse weer van afgelopen weekend, had ik eindelijk weer de tijd om eens in een boek te verdwalen. Dit keer een boek van bestseller schrijver Michel van Egmond. Inderdaad een boek over voetbal en de wereld van de voetbal makelaardij. Wellicht niet een boek waar je in eerste instantie aan denkt bij het lezen van mijn blog maar toch wil ik graag met jullie mijn mening delen over dit boek.

Deal – Michel van Egmond

In DEAL neemt bestseller auteur Michel van Egmond de lezer mee in de wereld van Rob Jansen, een van de meest vooraanstaande voetbalmakelaars in Europa. Hij schets niet alleen een intiem portret van een markante workaholic, maar toont gelijktijdig een beeld van de gang van zaken achter de schermen van het (inter)nationale topvoetbal.
Van Egmond reist met Rob Jansen mee langs stadions en bestuurskamers in de meeste grote voetballanden, is er bij wanneer er miljoenentransfers worden voorbereid en doet in zijn geheel eigen stijl verslag van de verbazing die hem daarbij bekruipt.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Ik heb inmiddels heel wat boeken gelezen van Michel van Egmond en ik ben een groot fan van zijn schrijfstijl en manier van onderzoeken. Hij staat heel dichtbij de personen over wie hij schrijft en kan daardoor heel goed de gevoelens van de hoofdpersonen overbrengen. Zo realistisch dat je vaak het gevoel hebt dat je naast de persoon staat om wie het gaat. In “Deal” beschrijft hij het bizarre leven van voetbalmakelaar Rob Jansen die zich in een wereld begeeft waar eigenlijk altijd wat mysterieus om hangt. Een business waar niet zo veel over bekend is en waar je soms je twijfels hebt over de manier waarop de makelaars te werk gaan. Deal is het verhaal van een simpele vakbondsjongen die het tot de grote succesvolle voetbalmakelaar schopt die met alle grote club eigenaars en voetballers om de tafel zit. Ik vond het een fascinerend verhaal en mocht je nog op zoek zijn naar een goed boek als kerst cadeau, dan kan ik je dit boek zeker aanraden.

Hebben jullie al eens een boek van Michel van Egmond gelezen? Wat is jullie aanrader als kerst cadeau?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeelding: Shutterstock